вторник, 23 февруари 2010 г.

ПРАВИЛА ЗА ЧОВЕШКИТЕ СЪЩЕСТВА
1.Ще получиш тяло. Дали ще го харесваш или мразиш, то ще си бъде твое през цялото време , докато си на тази земя.
2.Ще усвояваш уроци. Записан си в целодневното неофициално училище наречено Живот. Всеки ден ще имаш възможността да усвояваш в това училище. Те може да ти харесат, а може и да ти се сторят неуместни и глупави.
3.Няма грешки има само уроци. Израстването е процес на проби и грешки : експериментиране. ,,Провалените" експерименти също са част от процеса, както и онзи експеримент, който в края на краищата се оказва ,,успешен".
4.Урокът се повтаря , докато се научи. Един и същ урок ще ти бъде представян по различни начини , докато го научиш. Тогава продължаваш със следващия.
5.Усвояването на уроци няма край. Няма част от живота , през която да не се налага да усвояваш уроци. Докато си жив, винаги има уроци, които трябва да бъдат научени.
6.,,Там" не е по-добре от ,,Тук". Когато твоето ,,там" стане ,,тук", ти просто ще откриеш друго ,,там", което пак ще изглежда по-добре от ,,тук".
7.Другите за теб са само огледала. Не можеш да обичаш или да мразиш нещо у някого, освен ако в него не виждаш отразено това, което обичаш или мразиш у себе си.
8.От теб зависи как ще изживееш живота си. Разполагаш с всички инструменти и ресурси, които са ти необходими. Как ще ги използваш, зависи единствено от теб. Изборът е твой.
9.Отговорите от които имаш нужда , са в теб самия. Отговорите на въпросите, поставени от Живота, носиш в себе си. Трябва само да гледаш, да слушаш и да вярваш.
10.Ще забравиш всичко това.
Чери Картър-Скот

Най-хубавият ден - днешния.
Най-голямата спънка - страхът.
Най-лесното нещо - да се заблудиш.
Най-голямата грешка - да паднеш духом.
Коренътна всички злини - егоизмът.
Най-хубавото развлечение - работата.
Най-лошото поражение - отчаянието.
Най-добрите учители - децата.
Най-голямото щастие - да си полезен на другите.
Най-неприятния недостатък - лошото настроение.
Най-красивия подарък - прошката .
Най-добрата защита - усмивката.
Най-доброто лекарство - оптимизма.
Най-мощната сила на света - вярата.
Най-стимулуращия дар - надеждата.
Единствената реалност - любовта .
Майка Тереза

ЖИВОТЪТ Е ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО - ПОСРЕЩНИ ГО.
ЖИВОТЪТ Е ДАР - ПРИЕМИ ГО.
ЖИВОТЪТ Е ПРИКЛЮЧЕНИЕ - ОСЪЩЕСТВИ ГО.
ЖИВОТЪТ Е МЪКА - НАДМОГНИ Я.
ЖИВОТЪТ Е ДЪЛГ - ИЗПЪЛНИ ГО.
ЖИВОТЪТ Е ИГРА - ИЗИГРАЙ Я.
ЖИВОТЪТ Е ТАЙНСТВО - ОТКРИЙ ГО.
ЖИВОТЪТ Е ПЕСЕН - ИЗПЕЙ Я.
ЖИВОТЪТ Е ВЪЗМОЖНОСТ - ИЗПОЛЗВАЙ Я.
ЖИВОТЪТ Е ПЪТЕШЕСТВИЕ - ИЗВЪРШИ ГО.
ЖИВОТЪТ Е ОБЕЩАНИЕ - СПАЗИ ГО.
ЖИВОТЪТ Е ЛЮБОВ - ОТРИЙ Я.
ЖИВОТЪТ Е КРАСОТА - ВЪЗХВАЛИ Я.
ЖИВОТЪТ Е ИСТИНА - ОСЪЗНАЙ Я.
ЖИВОТЪТ Е БИТКА - ПРИЕМИ Я.
ЖИВОТЪТ Е ЗАГАДКА - РАЗРЕШИ Я.
ЖИВОТЪТ Е ЦЕЛ - ПОСТИГНИ Я.

http://www.youtube.com/watch_popup?v=62T-EpZEfsc
Дали този човек казва истината? Май да...
http://www.youtube.com/watch_popup?v=uuKiWmsGIwc#t=22
Извънземните са тук и то отдавна, но това е една от най-строго пазените тайни.

понеделник, 22 февруари 2010 г.

http://www.youtube.com/watch?v=_ecBbSIdBKI&feature=sdig&et=1258295110.61
Ако се доверим на това видео, май кацане на луната не е имало :)



Живота минава изключително бързо. Несправедливостта в него е толкова голяма, че оставя горчив отпечатък по лицето ти, който не можеш да скриеш. Докато си на 20 изглеждаш така, както природата ти е дала. На 40 до голяма степен ти си автор на изражението си. Инересното е, че и на 20 и на 40 ти се живее еднакво, просто на 20 възможностите са повече, а за някои на 40 финансовите възможности компенсират младоста. Всеки човек има определн характер, който не може много да промени. Може да промениш нещо за определен не - дълъг период, но после отново ставаш това, което си. Ако насилваш твърде дълго собствения си темперамент и амплоа, има сериозна опасност да повредиш здравето си - физическо и психическо. Много хора изживяват живота си без особено да се замислят. Просто се пускат по пътя на най - малкото съпротивление: гледат да не правят прекалено много грешки в работата си, държат се учтиво с колегите, но не си дават много зор. Когато се приберат в къщи без да са прекалено уморени сядат пред телевизора, пият аператива си, вечерят на новините и си лягат. На 3 месеца веднъж ще отидат на кино или театър. Нямат мечти, нямат стремежи, освен да се вредят за карта за море или, да си сменят колата на 7-8 години веднъж. Знаят, че ако прекалено силно искаш нещо и в крайна сметка не го получиш, може да те боли цял живот. Всъщност това е най-лесния начин да пропилееш живота си. Няма никакво значение колко е дълъг, в момента в който се откажеш от мечтите си, ти си вече духовно мъртъв. Оправдания винаги има. Най-често това са липсата на достатъчно пари, за да живееш пълноценно, макар, че истински великите хора не са били богати, напротив, често са водили доста аскетичен живот. Другото популярно оправдание е "нямам време". Имаше една мисъл, че ти имаш точно толкова време, колкото и Нютон, Конфуций или Шекспир, просто те са го използвали по пълноценно. Какво е любовта в един живот? Има теория, че любовта е прсто химия на мозъка, която улеснява връзката, така че възпроизводството да се осъществи, дори когато има сериозни пречки или партньорите не са особено привлекателни за другите хора. Аз не съм съвсем съгласен с това. Има любов между доста възрастни хора, както и между партньори, които никога не биха могли да дадат поколение. Според мен любовта е феномен, който търпи различни обяснения, но не може да бъде обяснен напълно. Хубаво е човек да е за някои неща агностик. Християнската вяра и доктрина са опора за тези, които не могат да бъдат толкова силни, че да се уповават единствено на себе си. Самия акт на молитвата е вид самохипноза и релаксиращо упражнение. В този смисъл вярата помага. Тя е и добър морализатор, поради консервативата си етика. Същевременно има и щипка мистика и неща, които граничат с чудото, което пък от своя страна привлича нови ентусиазирани почитатели.(следва продължение)