събота, 10 януари 2009 г.

MALL MARKOVO TEPE

Човешката глупост няма край. Нарочно написах заглавието на латиница. Така се казва магазина и на български смисъла почти се губи. Как можаха в едно име да вплетат турцизъм, непреведена английска дума и прабългарския символ Крали Марко. Това показва, в кой в момента са парите. В необразовани идиоти, които правят от България някакво странно място с неразбираеми имена написани на латиница. Няма да обяснявам какво значи думата MALL, един от нас го направи в блога си. Ще ви дам още един безумен пример за име: Маркет Сентър.
Не вярвате ли, че така е написано. Елате на ул. "Капитан Райчо" и сами вижте. Все се каня да го снимам...Ако това продължава така, може скоро децата да не знаят правилен български език. Най-лошото е, че всеки подминава с безразличие. Да не мислите, че само аз съм ги забелязал тези неграмотни надписи? Просто голяма част от българите ги е налегнала такава апатия, че нищо добро не очаквам от бъдещето.

4 коментара:

  1. Всичко, което си написал - добре."Прекрасният" ни бъдещ мол е поредната огромна дупка в държавата ни( и пряко, и преносно). Само една лека забележка към теб - Крали Марко в никакъв случай не е прабългарски символ. :)
    Успех

    ОтговорИзтриване
  2. ок, права си просто не знаех точно как да го охактеризирам, а не съм историк

    ОтговорИзтриване
  3. Щом са решили да строят, ще го построят. Някой е влял достатъчно пари и очаква още повече, за да махне просто с ръка. Жалкото е, че тия, които съсипват и продават земята са т.нар. българи. Късмет и успех!

    ОтговорИзтриване
  4. А, как точно да се именува един обект, който е на мястото на Марково тепе? Търговски център Марково Тепе? Това дали прави нещата по-различни? Г-н ценящ българският език, вие, който пишете в "блога" си (една красива българска дума), какво точно искате? България да си остане със сградите и кварталните магазинчета от преди 40 години? Лесно е да критикуваш, но по-трудно е да предложиш алтернатива.

    ОтговорИзтриване